Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ny guide for bæredygtig, digital omstilling i Danmark

Den 9. december lancerer Dansk Standard en dansk guide for smarte og bæredygtige byer og samfund med udgangspunkt i danske interesser og de globale dynamikker. Guiden samler i kort form anbefalinger for både teknik og ledelse og peger fremad mod det næste fælles ryk, i Danmark, i Europa og i verden, når det gælder om at nå vores sociale, økonomiske og miljømæssige mål. Guiden er udarbejdet af Dansk Standards Udvalg for Smarte og Bæredygtige byer og Samfund (S-491), som Martin Brynskov fra AU DITCOM er formand for.

2020.11.19 | Margrete Lodahl Rolighed

Lanceringen af den nye guide for bæredygtig, digital omstilling i Danmark foregår d. 9 september i et webinar, som samler de skarpeste og mest indflydelsesrige stemmer i det danske, digitale landskab. Her vil der de komme med deres visioner og prioriteter for en dansk, digital udvikling, der er tæt knyttet til udviklingen i EU og med FN’s bæredygtighedsmål for øje. Blandt andre kommer direktør for Dansk Erhverv Brian Mikkelsen, som vil tale om visioner og prioriteterne for Dansk Erhverv.

Webinaret er arrangeret af Dansk Standard, hvor centerleder Martin Brynskov er formand for S-491. Der vil blive sat fokus på fælles retningslinjerne for, hvilke minimumsstandarder der bør anvendes for at sikre en robust interoperabilitet i Danmark. Med udgangspunkt i den nye guide, vil der blive talt om hvordan vi får sat fælles prioriteter og positioner i en sammenhæng, så vi får et oplyst grundlag at handle på. Alt behøver ikke nødvendigvis at være koordineret i detaljen, men de mange aktiviteter skal arbejde mod samme mål – et bedre, stærkere og mere bæredygtigt, digitalt Danmark.

Programmet for webinaret ser således ud:

10:00 Velkommen v. Torsten Andersen, vicedirektør, Erhvervsstyrelsen

10:05 Introduktion til dagen v. Peter Hesseldahl, redaktør for digital omstilling, Mandag Morgen

10:10 Guide for bæredygtig, digital omstilling i Danmark v. Maibritt Agger, afdelingschef for standardisering, Dansk Standard

10:15 Visioner og prioriteter

 -  Brian Mikkelsen, direktør, Dansk Erhverv
 -  André Rogaczewski, adm. direktør, Netcompany samt formand for DI Digital
 -  Kommunerne

10:45 Standardiseringsudvalget for smarte og bæredygtige byer og samfund v. Martin Brynskov, centerleder og lektor, Aarhus Universitet, samt formand for S-491

10:50 Paneldebat

 -  Miljøstyrelsen
 -  Jørgen Abildgaard, projektchef, Klimasekretariatet, Københavns Kommune
 -  Anders Mynster, afdelingschef for IoT, Teknologi og Arkitektur, Force Technology
 -  Henrik Wej Petersen, direktør, SEAS-NVE Udelys

11:10 Q&A

11:20 Afrunding af dagen

Find mere information om webinaret, guiden og tilmeldingen her

Seminar